family

Misyar akmal kuat makan durian

Anak No.5 dan No.1 memang kuat makan durian… ni mungkin benar kata orang tua.. masa kecil kita bagi dia rasa buah buahan kat bibir lidah dia, bila besar sikit dia akan makan… (tip ni).. Anak no.2 masa kecil saya tak buat macam tu, patutpun nampak durian dia tengok gitu gitu je.. tak sungguh mana. Saya […]

sharing is caring

Aiskrim Strawberry teramat sedap

sedap sungguh aiskrim ni…. rego tak tau…. dapat free je ni, kawan belanja… cameron highland je ada aiskrim ni.. time makan rasa macam strawberry yang diblenderkan….. cair dalam mulut dan lembut…. tak tau nak citer la… u all kena makan baru tau…. teramat sedap… target dapat 50view cukup la…. kalu ok subscribe la channel saya…. […]

Uncategorized

Jika ada duit, motor ni saya berkenan nak beli

16 tahun lepas, selepas tamat Matrikulasi Pulau Pinang, saya melanjutkan pelajaran di UITM Shah Alam.. Masuk je semester 2, saya request nak motor.. dapat la sebijik 125 kuning….buat ulang alik g kelas dari kolej cemara ke uitm ss17 (pat budak nak g oversea). tapi malas citer panjang…hahah… tu la motor pertama dan motor terakhir. Akhir […]

Pulau Perhentian

tip untuk anak ikan mari dekat anda

Dua benda ni anda harus bawa semasa nak g snorkling. Roti dan botol…. rendam dalam 10-20 minit….pahtu shake.. masa dalam air, buka tudung botol dan picit botol… tak sampai 2saat ikan mari dekat… nak lagi syok, letak roti tu atas tangan… pengalaman saya, saya boleh rasa ikan tu mematuk di tapak tangan saya… nikmat yang […]

Uncategorized

Isteri mengidam nak makan buah ciku

Kebetulan ada duit sikit, isteri mengidam nak makan buah ciku.. kebun pusaka ada pokok dia tapi pokok tua dah, tak buah doh.. nanya saing saing hok ada pokok ni suh bawa, tak bawa bawa…hahhaa mujur la facebook penyelamat, ada orang iklan COD buah ciku di Machang…. kalu kita buah sawa nila.. 2kg 10 yal… siap […]

Makan luar

D Ganu Cafe – akhirnya sampai juga

Sejak akhir akhir ni, tekak rasa nak makan steamboat… ushar ushar dalam tenet.. jumpa gambar kedai ni… BACA KOMEN HAMPIr 90% kata sedap…Ye ke? kedai viral ni… AAAARHH KENA G NI… lokasi : Pulau Duyung, Kuala Terengganu. nampak pun sedap amat ni.. macam biasa,kena riki harga dlu sebelum g makan ni.. suasana pun comel, santai […]

youtube

syok jika dapat 1000 YOUTUBE subscribers

Akhirnya capai gak 100 subscribers dalam masa 10 hari lebih kurang…… bukan sesuatu yang mudah tu…Next target nak hit 120 lak… sapa sapa yang belum subscribe klik link dibawah: 29/10/2019….naik 92 subscribers dah… 28/10/2019……88 subscribers yes 27/10/2019 dah capai 84 subscribers. Target nak hit 60 subscribe dah tercapai…. tq semua   Alhamdulillah, fasa pertama dah […]

Rumah untuk dijual

RUMAH UNTUK DIJUAL DI TANAH MERAH KELANTAN

BANGLO DI TANAH MERAH . Last unit dari 8 unit. Rumah dah siap dengan elektrik &air. . Kawasan dijamin bebas banjir. Kalau sini banjir gak, habis tenggelam ghaib bandar tanah merah. 😅🤣 . Rmh tak jauh pn dgn bandar Tanah Merah & byk kemudahan2 yg ada. . Harga siap semua RM 315k sahaja. Percuma kos lawyer, […]

SF Tea

TEH TANPA GULA

sekiranya ada ahli keluarga kencing manis atau gula tinggi… bagi mereka minum teh tanpa gula SF Tea… lain lain pengguna tengok sini SF Tea – teh altenatif tanpa gula baik untuk cegah kencing manis