Kurangkan gula lebihkan senyuman, ada manisnya

Orang Kelantan suka yang manis manis:

  • nak air pun manis, gula tambah la, susu lebih la.
  • Kuih pun manis manis, kena puding telor memang kaw manis.
  • Makan pun nak manis, roti canai kuah dai siap tambah gula, tu orang Kelantan la.

Risau juga, kot kena kencing manis, usia pun dah 3siri. Baru tahun ni, ada sorang makcik yang sy kenal tu potong kaki sebelah. Tu yang merisaukan saya. Bersukan tak langsung.

Tapi makan,minum masih nak yang manis manis, kalu tak rasa x bertenaga.

Tapi mujur la ada satu produk yang boleh mengantikan gula. Produk tu syma fit tea. Nak kata mahal, tak la mahal pun, satu sachet boleh guna 3kali.

Cara hidang pun mudah sgt, just rendam dalam air panas, tanpa gula tau.

Banyak lak tu kebaikan dari produk syma fit tea.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *